Als deze brief niet (goed) wordt weergegeven kunt u hem online lezen

Studiereis ‘kooprecht voor huurders’

Inleiding
Het kooprecht voor huurders is een actueel thema. In de politiek zijn er veel voorstanders. Woningcorporaties verzetten zich. Zij hebben met name in Groot-Brittannië geleerd, dat dit uit kan monden in een sociaal en economisch drama. Mochten ze ooit in Italië zijn geweest, dan weten ze zelfs dat het een nachtmerrie kan worden. Tegelijkertijd worden er juist in Groot-Brittannië ook slimme oplossingen bedacht om toch aan het idee van kooprecht tegemoet te komen, maar dan op een duurzame en verantwoorde wijze. Dat gaat overigens met vallen en opstaan.

Een meerdaagse studiereis
Om uw eigen beleidsvorming te kunnen ondersteunen kunt ook zelf ervaren wat het kooprecht voor huurders voor gevolgen kan hebben, in negatieve, maar ook in positieve zin. Tegelijkertijd kunt u dan vaststellen welke alternatieve oplossingen er mogelijk zijn en of dat voor u interessant is. Wij bieden al jarenlang boeiende studiereizen aan, waarbij u in de keuken van collega's in andere landen kunt kijken. Wij bieden u nu een studiereis over het ‘Right to Buy’.

Technische aspecten
Doorgaans bieden wij groepsreizen aan. Het aantal mensen dat meegaat bepaalt u daarbij zelf. Bij voorkeur weten wij minimaal 2 maanden vooraf wanneer u de studiereis wilt laten plaats vinden. Met onze vertegenwoordiger in Groot-Brittannië organiseren wij vervolgens voor u een reis op maat. Wij kunnen deze reis aanbieden in vrijwel alle grotere steden van Groot-Brittannië. Afhankelijk van de locatie bieden wij een reis aan per bus (via de kanaaltunnel), per ferry (Hoek van Holland of Europoort) of per vliegtuig (vanaf Amsterdam, Rotterdam, Niederrhein, Eindhoven of Maastricht). Mits u niet tijdens vakantieperiodes of feestdagen reist kunnen wij scherpe prijzen bieden voor reis en verblijf. Indien u daarvoor kiest zijn wij uiteraard zelf aanwezig voor het begeleiden van de reis, het inbrengen van onze expertise en de vertalingen.

Open inschrijving
Bij wijze van uitzondering bieden wij de reis ook aan als ‘open inschrijving’. U kunt zich individueel aanmelden voor deze reis, die georganiseerd wordt van woensdag 25 april (vertrek) tot en met zaterdag 28 april (retour). Het programma concentreert zich dan op donderdag en vrijdag en vindt plaats in en om Manchester. Wij hebben vertegenwoordigers bereid gevonden van de Homes & Community Agency, om ervaringen uit heel Groot-Brittannië tegen het licht gehouden. De Manchester Council vertelt u hoe het in Greater Manchester functioneert en twee corporaties laten u de praktijk zien; zowel slechte als goede ervaringen. We gaan daarbij zeker ook in op het thema ‘leaseholders’, die deels eigenaar zijn van de woning. Het betekent namelijk, dat de woningcorporatie voor hen een heel andere benadering moet organiseren. De kosten voor dit programma bedragen (afhankelijk van de vluchtkosten) ca. € 975,- ex btw (reis- en verblijfskosten zijn vrij van btw).

Hebt u belangstelling voor deze reis, dan verwijzen wij u graag naar het aanmeldingsformulier.
Mocht u meer willen lezen over het thema, dan verwijzen wij u graag naar een artikel van Dolf Becx op de website www.becxenvanloon.nl

Meer informatie? Ga dan naar: becxenvanloon.nl, of mail naar: dbecx@becxenvanloon.nl
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden